ASKademija primenjene umetnosti

Radionice za decu

ASKademija primenjene umetnosti teži da postane prepoznatljiv program za
neformalnu edukaciju u oblasti umetnosti za decu, da okuplja talentovane pojedince i pruža
im mogućnost da razviju svoje kreativne veštine u kontekstu primene u različitim
tematskim oblastima.

ASK Centar za edukaciju pocetak rada

ASKademija primenjene umetnosti osnovana je s ciljem da edukuje, oblikuje i podrži
kreativne mališane koji žele da spoje umetnost i praktičnu primenu u različitim sferama.
Misija ove akademije je da inspiriše, podstiče kreativnost i razvija veštine svojih polaznika
kako bi mogli da ostvare svoj kreativni potencijal i doprinesu društvu kroz inovaciju i
estetiku.

Programi i sekcije:
ASKademija primenjene umetnosti teži sukcesivnom širenju spektra programa sekcija i kurseva koji su prilagođeni interesima i talentima dece školskog uzrasta ali i inicijativi u pokretanju novih tematskih oblasti koje pružaju mogućnost praktične primene. Ovi programi obuhvataju različite tematski usko fokusirane sekcije kao što su ornamentičko slikanje, ručno pravljenje nakita i aksesoara, primena decoupage tehnike ukrašavanja i slično. Asocijacija za afirmaciju kulture ASK uzgaja poseban senzibilitet i brigu o deci i mladima zbog čega u pristupu i komunikaciji naročito vodimo računa o njihovim afinitetima i emocijama. Shodno ovome deci pružamo neprocenjivu podršku i mentorstvo tokom njihovog pohađanja naših radionica.

 

ASKademija primenjene umetnosti svoje sekcije sprovodi u prelepoj sali ASK centra za edukaciju koja u svom prozračnom i prostranom ambijentu može ugostiti i roditelje bilo da žele zajedno sa svojom decom da rade na stvaranju umetničkog dela ili da za vreme radionice predahnu uz kafu ili čaj. Sala raspolaže LCD projektorom sa platnom i ozvučenjem kao i tablama za pisanje pa se na radionicama dodatno komunicira pomoću prezentacija, različitih vizuelnih rešenja i prikladne muzike. ASKademija primenjene umetnosti teži doprinosu pozitivnog uticaja na kulturu i društvo u celini. Naši polaznici nastavljaju da šire i umnožavaju isti doprinos, njihova kreativnost, inovacija i estetska senzibilnost obogaćuju naš svet, inspirišući nas i unoseći lepotu u svakodnevni život.

Da li znate koji je najstariji dekorativni element na svetu?
ORNAMENT

Sa ciljem da kroz igru kulturno nasleđe približimo najmlađoj publici, deca će zaviriti u svet istorijskog i kulturnog značaja ornamenata, upoznaće se sa njihovom simbolikom, univerzalnim vrednostima i primenom. Uživajući u slikanju i igri sa bojama deca će upoznati različite oblike ornamenata i tehnike slikanja, a sa radionice će izaći sa umetničkim delom koje će ponosno moći da pokažu ili poklone nekome posebnom.

Ornamenti su često korišćeni kao simbolički ili kulturni elementi i mogu predstavljati različite stvari zavisno od konteksta i kulture u kojoj se koriste, međutim ornament je mnogo više od navedenog. Ornamenti se nalaze na srpskoj narodnoj nošnji, pirotskim ćilimima, freskama, koricama knjiga, na srpskim srednjovekovnim građevinama, oni su svuda oko nas. Deca će izaći sa radionice oplemenjena novim znanjima o slikanju i ornamentima, ali će takođe stvoriti i sopstveno umetničko delo koje će ponosno moći da pokažu ili poklone nekome posebnom.

Retrospektivu jedne od radionica možete pogledati OVDE

ASK_Centar_za_edukaciju_0015
ASK Centar Raspored-2a
ASK_Centar_za_edukaciju_0015
ASK Centar Raspored-2a

Odgovorite na umetnički poriv vašeg deteta i rezervišite mesto na radionici, već danas!

Radionice vodi Maja Kecman, umetnica koja je svoj slikarski stil ali i čitav istraživački opus u potpunosti posvetila ornamentima.
@maja_kecman_ornaments

Grupe za radionice se formiraju prema uzrastu: 7-10; 11-14 i 15 + godina.
*Cena pojedinačne radionice: 3,000 rsd, uključuje sav materijal, sok, vodu i kafu za roditelja,
a drugo dete ima 50% popusta na cenu.

*U vezi sa cenom i aktuelnim popustima možete pozvati broj telefona ispod.

Prijave na: [email protected]
Telefon: 069 707 123
ASK centar za edukaciju
Adresa: Topličin venac br. 11/2

ASKademija primenjene umetnosti trenutno priprema i druge sekcije, poput ručnog
pravljenja nakita, torbica i drugih aksesoara, decoupage tehnika ukrašavanja, itd.