Светска Ротаркат недеља у АСК Центру за едукацију

мар 13, 2023

Сваке године током недеље од 13. до 19. марта, Ротарактовци и Ротаријанци широм света обележавају Светску Ротаракт недељу – World Rotarakt week“ у знак сећања на оснивање првог Ротаракт клуба 1968. године.

Светска недеља Ротаракта је време за прославу постигнутог успеха и значаја Ротаракт заједнице у нашој земљи. Поред тога, ово је одлична прилика да информишемо своју локалну заједницу о невероватним резултатима, које Ротаракт клубови остварују, да их информишемо о циљевима којима тежимо, те да им уз то пружимо и прилику да се непосредно укључе у нашу заједницу.

Из тог разлога дана 16. марта 2023, са почетком од 19ч, у АСК Центру за едукацију, ул. Топличин Венац 11, Београд,– биће спроведена сервисна акција – „hands on service project“, која за циљ има прикупљање одеће и хигијенских производа, који ће даље бити донирани и дистрибуирани „Прихватилишту за одрасла и стара лица“, као и организацији „ЛицеУлице“, која је посвећена подршци онима који најтеже долазе до посла и који живе на маргини нашег друштва.

Поред тога биће одржано и предавање на тему „„Know – how о Глобал грантовима“, које ће нам одржати Владимир Матић, Срђан Павличић и Страхиња Радовановић из РЦ Београд Чукарица, уз кратак Q&А на крају предавања.

Улаз је бесплатан, а све Ротарактовце очекује пиће добродошлице.