ASKademija primenjene umetnosti – kreativnost počinje ovde!

јун 14, 2023


*Aktuelna sekcija:

SLIKANJE I BOJENJE ORNAMENTA

Da li znate koji je najstariji dekorativni element na svetu?

ORNAMENT

Sa ciljem da kroz igru kulturno nasleđe približimo najmlađoj publici, deca će zaviriti u svet  istorijskog i kulturnog značaja ornamenata, upoznaće se sa njihovom simbolikom, univerzalnim vrednostima i primenom.
Uživajući u slikanju i igri sa bojama deca će upoznati različite oblike ornamenata i tehnike slikanja, a sa radionice će izaći sa umetničkim delom koje će ponosno moći da pokažu ili poklone nekome posebnom.

Ornamenti su često korišćeni kao simbolički ili kulturni elementi i mogu predstavljati različite stvari zavisno od konteksta i kulture u kojoj se koriste, međutim ornament je mnogo više od navedenog.
Ornamenti se nalaze na srpskoj narodnoj nošnji, pirotskim ćilimima, freskama, koricama knjiga, na srpskim srednjovekovnim građevinama, oni su svuda oko nas.

Deca će izaći sa radionice oplemenjena novim znanjima o slikanju i ornamentima, ali će takođe stvoriti i sopstveno umetničko delo koje će ponosno moći da pokažu ili poklone nekome posebnom.
Odgovorite na umetnički poriv vašeg deteta i rezervišite mesto na radionici, već danas!

Radionice vodi Maja Kecman, umetnica koja je svoj slikarski stil ali i čitav istraživački opus u potpunosti posvetila ornamentima.
 @maja_kecman_ornaments


Grupe za radionice se formiraju prema uzrastu: 7-10; 11-14 i 15 + godina.
Cena radionice: 3,000 rsd, uključuje sav materijal,  sok, vodu i kafu za roditelja.

Prijave na: [email protected]

Telefon: 069 707 123

Lokacija: ASK centar za edukaciju, Topličin venac br. 11/2


*ASKademija primenjene umetnosti trenutno priprema i druge sekcije, poput ručnog pravljena nakita, torbica, decoupage tehnika ukrašavanja, itd.