Veliko finale treće po redu, besplatne Akademije preduzetništva, održano u ASK centru!

авг 2, 2023

Dvanaest talentovanih mladih ljudi, podeljenih u osam timova, proveli su šest meseci vredno učeći i razvijajući svoje biznis planove kako bi došli do finala. Na završnom događaju, održanom u sali ASK centra, izabrane su tri najinovativnije i najperspektivnije biznis ideje.

Najsnažniji utisak ostavila je Hristina Lazarević Milošević iz Kragujevca, farmaceut po struci, koja je pobedila sa aplikacijom „Izbegni aditive“. Ova aplikacija pruža svim potrošačima i konzumentima hrane i pića jednostavan pristup informacijama o aditivima koji se nalaze u namirnicama na našem tržištu. Njen trud i posvećenost doneli su joj neverovatan uspeh, privukavši preko 50 hiljada korisnika širom sveta, a popularnost i dalje raste, dosežući čak 173 države.

Mladen Bogešić iz Subotice zauzeo je drugo mesto sa inovativnom idejom uzgoja visoko energetskog zasada miskantusa, hibrida trske koji ima raznolike primene – od dobijanja toplotne i električne energije do proizvodnje papira i građevinskog materijala. A treće mesto zasluženo je pripalo Jeleni Krstić, poznatijoj kao Mamasita iz Beograda, čija je ideja osvojila sve prisutne.

Nakon proglašenja finalista, prisutni su se okupili na koktelu u ASK centru, gde smo svi zajedno proslavili uspeh i budućnost preduzetništva.

Аkademija preduzetništva sprovodi se zahvaljujući organizaciji Asocijacije za afirmaciju kulture a pod pokroviteljstvu NCR kompanije, u okviru projekta „Digitalna ekonomija za uravnotežen i otporan ekonomski razvoj“. Ponosno najavljujemo da će konkurs za IV Akademiju preduzetništva biti održan krajem decembra ove godine, te pozivamo sve zainteresovane mlade ljude da se prijave i pridruže ovom programu.

Zajedno gradimo budućnost preduzetništva i stvaramo inovacije koje će transformisati svet. Vidimo se na 4. Akademiji preduzetništva u ASK centru!

Vaš ASK centar.